vrijdag 30 oktober 2015

Surprise party voor mijn hubbie

Eindelijk kan ik er over schrijven.
Wat was dat moeilijk zeg!
Het begon allemaal een half jaar geleden met een idee.
Mijn hubbie is halverwege oktober jarig en hoopte dan 40 jaar te worden.
Omdat we met ons gezin in de afgelopen jaren best wat hobbels hebben moeten nemen had ik het idee opgevat om hem eens een keer echt in het zonnetje te zetten. Ik vond dat hij dat verdiende.
Een half jaar geleden onze middelste kanjer gevraagd hoe hij het zou vinden om een surprise party te organiseren voor papa. Hij vond dat een meer dan goed plan.
Met voorbedachte rade hem er vanaf dag 1 bij betrokken omdat ik wilde dat hij op de dag zelf er van zou genieten i.p.v in de stressmodus te schieten.
En dan ga je eens googelen.
Pff wat komt daar veel bij kijken zeg!
Oke ik moest eest bedenken wat mijn budget zou worden voor deze dag/avond.
Omdat ik het absoluut niet thuis wilde vieren had ik mijn budget vastgesteld op €500,00 euro.
Een heel bedrag, maar uitgaande van een locatie, 40 man die ook allemaal meeaten was het een mooi bedrag dacht ik.

Maar ja die €500,00 euro van mijn rekening halen was geen optie, dat zou hij direct doorhebben en er zeker vragen over gaan stellen.
Vorig jaar had ik tussen neus en lippen al eens gevraagd of ik 500 euro mocht gebruiken in vertrouwen. Hij snapte weinig van het hoe en waarom, maar gaf groen licht zonder verdere vragen te stellen. Ik wist dus dat ik het geld kon gebruiken, maar ja hoe? Uiteindelijk het geld van mijn ouders geleend zodat hij niet wist van het geld en kon het voorbereiden beginnen.

Toen op locatie jacht. Een geweldig theehuis gevonden bij ons in het dorp. Contacten gelegd, samen met mijn zus wezen kijken en besloten dat dit de plek moest worden voor het feest.
€175,00 voor de locatiehuur en €40,00 voor de parkeergelegenheid gingen dus van het budget af.
€285,00 had ik dus over voor de rest.
Dat werd folders uitpluizen en aanbiedingen in de gaten houden.
Mijn zus is mega creatief en ontwierp de uitnodigingen. Die lieten we drukken en verstuurde we naar 40 genodigden. Familie, vrienden en mensen die iets voor hem hebben betekend in de afgelopen moeilijke tijd.

Stiekem inkopen doen, boodschappen opslaan in de schuur bij mijn ouders met grote kleden er overheen want stel je voor dat hij de schuur binnen loopt en alles ziet staan.
Maar ook zoveel pret vooraf.
Mijn zwager zat in het complot om het op de dag zelf onder zijn hoede te nemen. Ze zouden met de jongens een dag op stap gaan. Naar het Louman museum, naar Scheveningen, naar.... Hun dag.
Mijn zwager heeft tevens de muziek verzorgd, echt super lief. Muziek van vroeger tot nu, echt leuk!


De dag kwam steeds dichterbij en mijn budget ging ook snel achteruit.
Recepten gevraagd aan een vriendin van mijn moeder. Eens anders dan anders recepten.
Dagen in de keuken doorgebracht zonder dat mijn hubbie ook maar iets merkte.
4 kilo gehakt balletjes draaien en dan savonds ook maar gehakt ballen eten zodat hij niet zou denken, t ruikt naar gehakt maar we eten....
overal over nadenken. Wat kost dat veel energie zeg.
100 x je tong afbijten om je niet te verspreken en dan de grote dag!

Hij dacht dat ik mijn mijn zus, onze dochter en nichtje ook een leuke dag zouden hebben.
Een meiden dag. Hij had met m'n zwager om 10 uur afgesproken om weg te gaan. Toen hun eenmaal weg waren hadden wij de vrije hand en konden we de laatste puntjes op de i zetten.
Alles moest naar de feestlocatie.
40 fotolijstjes met "zijn leven" moesten her en der neer gezet worden.
De locatie is al super sfeervol aangekleed dus daar hoefde we ons niet mee bezig te houden.
Haardkachel aan, gezellig dat knetterende vuur.
Laatste eten voorbereiden, helium ballonnen met 40 bij de deur plaatsen, speelgoed voor onze kids klaarzetten, wc aankleden met deo, kaarsjes, handcreme enz. Ik wilde zo graag dat alles klopte. Dat men bij binnenkomst dacht, ja dit is echt leuk!

Mijn moeder, vader en zus hebben volop geholpen en daar ben ik ze mega dankbaar voor. Zonder hun en zonder mn zwager was het niet gelukt.
Mijn hubbie wist niets! zelfs niet toen onze zoon hem eenmaal rijdend op de weg van het feest een kadotje gaf.
"hier pap voor je verjaardag" Hij pakte het uit en zijn reactie was hilarisch: "mijn dag? niks mijn dag het was vandaag onze dag" en hij legt t weg als zijnde niet gekregen....

Mijn zus stond verdekt opgesteld om fotos van aankomst te maken.
Hij dacht dat mijn zwager iets moest ophalen bij iemand en had echt zelfs op het pad niets door.
Vol verbazing zag hij mij staan, snapte er niets van zelfs niet toen hij naar de locatie liep. De ballonnen zetten hem wel aan het denken en eenmaal binnen begon iedereen "er is er een jarig hoerahoera" te zingen.
Hij glom van oor tot oor, kon het moeilijk bevatten en het moest echt even landen. We hadden kleding meegenomen dus hij kon zich even terug trekken om zich om te kleden en even aan het idee te wennen, maar wat heeft hij genoten van de dag zeg!

Het feest duurde van 16.00 tot 22.30 uur.
Het was gezellig, iedereen had het naar zijn zin, er was meer dan genoeg eten en drinken voor iedereen, de muziek was gezellig het was een feest.

Om even na 22.00 uur zetten mijn zwager het laatste nummer in. Mijn hubbie was vroeger nogal fan van Andre Hazes en daarom zette hij het nummer "de hoogste tijd in"
Alles klopte op de een of andere manier op deze dag en avond.
Iedereen heeft intens genoten en vooral mijn hubbie is nog steeds aan het nagenieten.

Vooral de woorden "Is dit allemaal voor mij gedaan? dat vind ik zo bijzonder" staan daarin centraal. De week er op kwam hij met een grote bos bloemen thuis om me te bedanken.
Hij had zich nog nooit zo jarig gevoeld!

En ja ik ben uitgekomen met het budget. Zelfs nog iets over!
Mijn paps heeft inmiddels het geleende geld weer terug gekregen want nu dorst ik zonder moeite zomaar €500,00 euro te pinnen ;)
Het was al die stiekeme dagen meer dan waard.
Maar wat was ik blij dat ik nu alles met hem kon bespreken, al die dingetjes die gebeurd waren, eindelijk kon ik hem er in betrekken....
Wat was dat heerlijk zeg! Volgend jaar weer een gewone verjaardag thuis op de bank heb ik hem al verzekerd, maar wat had hij dit verdient zeg!!
Een prachtige dag om op terug te kijken....

Ik ben mega trots en dankbaar dat God mijn hubbie voor mij op het oog had!


Liefs Zus en Trijntje


Hieronder een foto impressie van de locatie, ik wil geen fotos plaatsen van mensen zichtbaar dus zijn de lege foto's......
eten in overvloed... warm en koud voor elk wat wils....


40 fotos verspreid over de locatie


4 opmerkingen:

Laat gerust een berichtje achter ....