maandag 9 februari 2015

Liefdesweek... de week van de liefde in huize Zus en Trijntje: Jij Bent Waardevol

Eerst even kort iets n.a.v. mijn blog van gister.                                                                                 De test is niet doorgegaan...                                                                                                                We hebben een heel goed gesprek met de psycholoog van onze kanjer gehad. Ze weet t niet meer. Ze kan ons niet verder helpen en komt er niet achter wat er aan de hand is.... Nu wil ze  ons daarom doorsturen naar gespecialiseerde ggz. Dat was even slikken, maar wat zijn we dankbaar dat ze zegt; "Ik kan tot hier onderzoeken en niet verder". De test is nu dus niet afgenomen omdat ze weet dat wanneer je door gestuurd wordt, daar de testen weer opnieuw afgenomen zullen worden. Dit vind ze dan een te grote belasting voor ons. We zijn dus blij en niet blij... Bij haar is het nu klaar en zullen we een volgend traject in moeten stappen. Dat is gek.... Weer spannend, weer nieuw, eng, maar wetend dat God met ons meegaat kunnen we ook dit weer aan!

Nu wat anders....
Deze week de week van de liefde in Huize Zus en Trijntje....
Elke avond lezen we met elkaar een lievelingsverhaal of gedeelte van een van de gezinsleden.
Vanavond was de middelste kanjer aan de beurt met zijn lievelingsverhaal.
Het werd een psalm...
Eigenlijk wist ik het ook wel. Psalm 121 wilde hij heel graag lezen.
Morgen is onze oudste kanjer aan de beurt. Hij moest er nog even over na denken zei hij, want er staan zoveel mooie verhalen in de bijbel...
We kijken uit...

Verder ben ik op zoek gegaan naar allerlei verwerkingen over de liefde. Hieronder een aantal die deze week gemaakt gaan worden of al in de maak zijn.
Gods hart
De kinderen gevraagd een foto van hunzelf op te zoeken en van iemand van wie ze heel veel houden...

Zelf daarna aan de knutsel gegaan.... 
Knip een groot hart uit het rode karton. Snijd of knip luikjes uit het hart. Achter de openingen van de luikjes kun je de foto’s plakken. Op het hart heb ik geschreven in het thema liefde passend “God houdt van jou!”.
Wat heb je nodig?
• Een groot stuk rood karton
• foto’s van kinderen of tekeningen
• schaar
• lijm
• witte pen .
Dit idee van de site van http://www.timotheus.nl/

Op onderstaande website vond ik een leuke mobiel om te maken...
Onze jongste van 3 vond m geweldig om te kleuren... broerlief mocht wel helpen :)
Morgen in elkaar zetten.
http://www.gelovenisleuk.nl/images/kinderen/knutselen/geloof%20hoop%20en%20liefde%20knutsel2.pdf


Verder kwam ik weer een mooi lijstje tegen om te doen deze week...
op http://timewarpwife.com/5-day-valentine-challenge-couples/ staan weer een aantal mooie tips.
Zelf kan ik er nog genoeg aan toe voegen voor deze week...
M'n hubbie drinkt graag een goed glas wijn. Voor zaterdagavond haal ik een mooie fles voor hem en plak er een eigen gemaakt etiket op.
De 15e hoop ik mijn verjaardag te vieren. 
Eigenlijk doen we nooit speciaal iets op de 14e dus. Toch vind ik het elk jaar wel weer bijzonder om een week met het hele gezin stil te staan bij de liefde.

En dan het beste idee voor de hele week...
Deze kwam van onze middelste kanjer.
Aan tafel hebben we altijd een vaste plek. 
Als je het in een rondje zou bekijken zit onze middelste kanjer rechts naast mij, rechts van mij zit onze jongste diva, rechts van haar zit onze oudste kanjer, rechts van hem zit m'n hubbie en rechts van hem zit onze middelste kanjer....
Wat heeft hij bedacht.
Vandaag heeft hij het aan iedereen verteld. De opdracht voor deze week is dat je iets moet maken voor degene die rechts van je aan de etenstafel zit. Zaterdag met het eten moet je dat dan aan diegene geven.
We vonden (mijn hubbie en ik) het een perfect plan. Iets maken hoeft niet veel te kosten. Ja je tijd en energie, maar verder niets. Geen kado's kopen maar iets persoonlijks maken...
Ohh wat kijk ik hier persoonlijk naar uit zeg!

Max lucado heeft er een prachtig boek over geschreven. Over hoe waardevol je wel niet bent. Dat boek zal deze week centraal staan bij het voorlezen aan onze kleine diva. En ik weet zeker dat de oudste twee er vast een keertje bij zullen komen zitten om naar dit mooie "verhaal" te luisteren. 
Op youtube zag ik het als filmpje staan... Zo bijzonder mooi.        https://www.youtube.com/watch?v=OPipSmFUmsg  
De voorleesboeken van Max lucado: Niemand zoals jij, speciaal voor jou,kom zoals je bent. Allemaal boeken die perfect binnen het thema passen.  Deze week staan ze niet in de kast, maar liggen ze op tafel. Om te lezen, door te bladeren en over te praten.Vanavond voor de twee oudste kids Vaders liefdesbrief uitgeprint en voor hun bed neergelegd. Morgen als ze wakker worden mogen ze met die woorden opstaan.
Hoe mooi is dat!

Een week vol liefde. Van de week zal ik er vast nog een keer wat over schrijven. Voor nu hoop ik dat het jullie misschien op een idee heeft gebracht om deze week ook eens extra stil te staan met de liefde die God ons geeft, de liefde die we van andere mogen ontvangen, maar ook de liefde die we uit mogen delen. Misschien naar onze gezinsleden of familieleden, maar ik denk juist ook naar mensen die er alleen voor staan. Mensen die nou net niet iemand hebben die tegen ze zegt; ik hou van jou, ik vind jou lief. Een klein gebaar... 
Wij gaan er deze week in ieder geval mee aan de stoei... Ik hoop jij ook!

Liefs Zus en Trijntje....

3 opmerkingen:

 1. Leuk hoor!
  Las op facebook nog een paar dames die er een hele week van hebben gemaakt! :)
  Sterkte met de volgende stap die jullie moeten gaan nemen
  Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Wij zijn ook met een "liefdesweek"bezig... Spannend hoe het verder zal gaan met jullie kanjer. Bemoedigend om te lezen dat jullie ook daarin weten dat God er bij is. Gods zegen voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter ....