vrijdag 22 mei 2015

Weekmenu

Mijn vorige blog ging over werken aan mezelf... werk in uitvoering.
Daar ben ik nog steeds druk mee bezig en kost tijd. Heel veel tijd.

Maar echt zin om het daar nu over te hebben heb ik niet zo...
Dus we gooien er een ander onderwerp in!

Weer terug naar een weekmenu.

Tijden heb ik het gebruikt een weekmenu.
Zelfs op een gegeven moment over gestapt op een maandmenu.
Ideaal vond ik dat. S'morgens wist ik wat we s'avonds aten of wat ik alvast kon bereiden.
Het enige nadeel van het maandmenu vond ik dat de aanbiedingsgroente er dus amper tot niet in verwerkt konden worden.
Het hing elke week weer op de koelkast dus het hele gezin kon er op kijken wat er die week gegeten zou worden.
En de kids mochten natuurlijk meedenken.

Er zitten heel wat voordelen aan z'n weekmenu.
Als eerste ga je veel minder vaak naar de supermarkt.
Je weet van te voren wat je eet dus hoeft niet nog last minute naar de supermarkt om even het eten voor die avond te halen waardoor je veelal mee betaald dan dat je zou willen.
Voordeel.... Goedkoper.
Daar aan vast zit gelijk dat je minder weggooit.
Doordat je het van te voren inplant weet je wat je nodig hebt, gebruikt en over is.
Je werkt, is mijn ervaring makkelijker voor.
Nasi maak je de ene week voor 2x, vries je in waardoor je een later moment een bak nasi uit de vriezer kunt halen.
Je gebruikt doordat je vooraf plant ook alle ingrediënten dubbel waardoor je ook weer minder werg gooit. De ene dag gebruik je paprika voor in de macaronisaus, het restje er van gaat de volgende dag in het gehakt of in de soep.
Al met al dus kostte en tijdsbesparing.
Maar ja het doen he....

verse spinaziepasta
We gaan t toch weer proberen.
weekmenu voor deze week is klaar.
vrij: spinazie spaghetti
zaterdag patat
zondag gekruide aardappeltjes, sla en eitjes
maandag wortels bal gehakt en aardappels
dinsdag spinazie blub (vinden de kids zo lekker:) ala crème) vlees uit de vriezer en aardappels
woensdag rijst bonen en kip
donderdag pannenkoeken

En dan is t week vrijdag en mag ik weer overnieuw gaan denken.
Alleen voor het avond eten maak ik een menu.
De lunch en ontbijt laat ik gewoon open. Dat heb ik een paar keer geprobeerd maar dat winden we echt niks om vooruit te plannen. En dit scheelt uiteindelijk al zoveel....

We gaan er dus weer mee aan de slag om dat er echt weer in te krijgen.
maken jullie ook gebruik van een weekmenu?

Wens jullie allemaal een heel gezegd pinkster weekend.
Degene die naar opwekking gaan, een hele gezegende tijd gewenst!
Zelf blijf ik thuis met onze middelste kanjer en dochter. Mijn man en onze oudste kanjer gaan wel gezellig 1 dagje heen samen met mijn Zus, zwager en nichtje.... De zondag....

Liefs Zus en Trijntje







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een berichtje achter ....